Solman memoriaali kõrvale rajatavast hallist: pole oluline, kes esimesena planeeringut alustas (2)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Erakogu

Tallinna volikogu Isamaa fraktsiooni esimehe Riina Solmani sõnul pole oluline, et jalgpallihalli planeeringut alustati enne kommunismiohvrite memoriaali oma – lähedusse ehitatavad objektid ei tohi mälestusmärki kahjustada.

«On veidi häiriv, et ühtäkki on tekkinud memoriaali kohale sellised pilved, mis ähvardavad hajutada memoriaali tähendust,» kommenteeris Riina Solman FC Levadia jalgpallihalli rajamist mälestusmärgi kõrvalkrundile.

Tallinna volikogu Isamaa fraktsiooni hinnangul ei tohi memoriaali lähedusse ehitatavad objektid mingil juhul kommunismiohvrite memoriaali kahjustada. Solmani sõnul tuleb jalgpallihalli ehitusele leida lahendus, mis ei riivaks vähimalgi määral vaadet kommunismiohvrite memoriaalile. «See oleks sama, mis riivata inimeste tundeid, kes käivad seal austamas oma paljukannatanud eelkäijaid,» sõnas Tallinna volikogu Isamaa fraktsiooni esimees.

«See ei ole antud küsimuses isegi oluline, kes esimesena planeeringut alustas,» jätkas Solman, lisades, et olulised on inimeste tunded ja asjaolu, et inimesed leiavad Maarjamäel kommunismiohvrite memoriaalil kontakti oma juurtega.

Tema sõnul ei tohiks linnavalitsus memoriaali üldmuljet kahjustavat projekti läbi lasta, kui asi peaks niikaugele jõudma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles