Pärnamäe kalmistule on isegi vana teler visatud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu.
Kalmistu. Foto: Artur Sadovski

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu käis täna vaatamas, millises seisus on pealinna kalmistud. Üllatusena avastas ta, et Pärnamäe kalmistu prügiplatsile on keegi isegi oma vana teleri toonud.

Sarapuu sõnul on Tallinna kalmistute praegune üks suuremaid probleeme selles, et sinna tassitakse õhtuhämaruses igasuguseid olmejäätmeid. Näiteks Pärnamäe kalmistul nägi ta kohale tassitud vana telerit.

«Uskumatu, kuidas keegi võib kalmistule tuua oma vana televiisori,» ütles abilinnapea. «Kuidas sellest aru saada, et inimene läheb kalmistule ja võtab vana teleri sinna kaasa.»

Kui Tallinnas on praegu neli jäätmejaama, siis linnavalitsuse idee on selline, et igas linnaosas peaks olema oma jäätmejaam, kuhu inimesed saaksid oma mittavajalikku kraami hõlpsalt ära anda. Siis ei ole vaja hakata vanu telereid või muud kola kalmistutele või kuhugi mujale sokutama.

Sarapuu sõnul tuleks ka Tallinna kalmistutele luua korralikud valvega ja käitlemisvõimalustega ning tarastatud jäätmejaamad, mida seal praegu ei ole.

Teise probleemina nimetas abilinnapea seda, et kalmistud peaksid olema korralikult piiratud ning autodega sõitmine seal peaks olema takistatud, välja arvatud kabeli juurde liikuvad matusetalitusega seotud sõidukid.

Ta lisas, et Rahumäe kalmistu vana paekivist kabelit kasutatatakse praegu lihtsalt laona, kuid see ei ole kõige parem lahendus. Kuna matusekohti jääb üha vähemaks, siis võiks selle kabeli juures olevale platsile rajada korraliku urnimüüri koos tagasihoidliku purskkaevuga. Seda asja tuleb aga arutada koos Kaarli kiriku kogudusega, kellele kabel kuulub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles