Aktiivseimad maamaksuvabastuse taotlejad on nõmmekad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal on Tallinna koduomanikel võimalus maamaksust vabaks saada.
Tuleval aastal on Tallinna koduomanikel võimalus maamaksust vabaks saada. Foto: Mihkel Maripuu

Kahe kuuga esitas Tallinnas maamaksust vabastamise taotluse 36,9 protsenti potentsiaalsetest taotlejatest ehk 66 665 koduomanikku. Nõmme linnaosas oli aga avalduse esitanute protsent 41,4.

Avalduse esitanuist 42 protsenti kasutasid elektroonilise esitamise võimalust (28 175 avaldust), 58 protsenti vormistas avalduse teeninduspunktis (38 490 avaldust).

Aktiivseimad maamaksuvabastuse taotlejad on Nõmme elanikud – linnaosa potentsiaalsest 16 200 taotlejast on avalduse esitanud 6711 koduomanikku ehk 41,4 priotsenti. Aktiivsuselt järgnevad Nõmmele Kristiine linnaosa 40,8 ja Mustamäe linnaosa 39,3 protsendiga.

Passiivseimad maamaksuvabastuse taotlejad on 31,8 protsendiga kesklinna elanikud – potentsiaalsest 21 600 avaldusest on seni laekunud 6858. Suurima elanike arvuga linnaosas Lasnamäel on maamaksust vabastamise avalduse esitanud 17 605 koduomanikku ehk 34,9 protsenti potentsiaalsetest esitajatest.

Kodualuse maa maksust vabastamist on võimalik taotleda kõigil Tallinna koduomanikel, ka korteriomanikel – seega kokku umbes 180 000 isikul. Ent maamaksuvabastusele on õigus üksnes koduomanikul, kes on end rahvastikuregistris samale aadressile elama registreerinud.

Maamaksust vabastamise avalduse esitamiseks on aega kuni 10. jaanuarini 2012. Avalduste vastuvõtt algas 1. septembril.

Tallinn vabastab maamaksust kodualuse elamumaa kuni 1500 ruutmeetri ulatuses.
Avaldus tuleb esitada ka pensionäridel, kes on seni saanud pensionäri maamaksuvabastust või -hüvitist.

Täpsem teave avalduse esitamise võimaluste kohta on olemas maamaksuvabastuse kodulehel www.tallinn.ee/maamaksuvabastus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles