Tallinn asus ehitama uut kergliiklusteed ja viadukti

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviserada. Pilt on illustratiivne.
Terviserada. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Kommunaalameti tellimusel algas Viljandi maantee kergliiklustee ja Järve terviseraja viadukti ehitus. 

Projekti raames valmib 2,6 kilomeetri pikkune ja nelja meetri laiune asfaltkattega Viljandi maantee kergliiklustee lõigus Valdeku tänavalt Pärnu maanteele, mille mõlemal pool on 0,75 m laiused graniitsõelmetest jooksurajad.

Kergliiklustee jääb Viljandi maantee idapoolse metsatuka ja Ülemiste järve kaitsevööndi vahelisele alale. Uuele lõigule rajatakse ka viadukt, millega ühendatakse Viljandi maantee kergliiklusteed Järve terviserajaga.

Kergliiklustee valmib valmib 2019. aasta juulis. Kergliiklustee rajamist toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on oluline, et linna kergliiklusteed oleksid kvaliteetsed ning omavahel ühendatud.

«Antud lõik ja viadukt on samm lähemale eesmärgile rajada ümber Ülemiste järve kergliiklustee ning ühendada Tallinna erinevad terviserajad. Tallinna Kommunaalamet koostöös sihtasutusega on rajanud head võimalused liiklemiseks Rahumäelt Hiiule ja läbi Nõmme Merimetsa terviserajani ning Stroomi rannani,» ütles sihtasutuse Eesti Terviserajad nõukogu esimees Rait Pallo.

Järgmisena ootab ehitusjärge lõik, mis ühendaks uue Järve terviseraja viadukti ja kergliiklustee turvaliselt ja mugavalt Järvevana kergliiklusteega. Projekteerimises on ka kergliiklustee Liivametsa-Männiku-Pärnu maantee, mis sisaldab tunneleid Liiva raudteejaama ja Männiku tee alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles