Juske uurib Aasalt noortele huvitegevuseks antud 1,2 miljoni kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist liige Jaak Juske uurib keskerakondlasest linnapealt Taavi Aasalt, kuhu on kadunud eelmisel ja sellel aastal Tallinnale huvitegevuseks eraldatud pea 1,2 miljonit eurot.

Hoolimata kättesaadavuse suurendamiseks saadud lisarahast tõstetakse Tallinnas huvikoolide hindasid, mis töötab eesmärgile vastu, teatas sotsiaaldemokraatide pressiesindaja teisipäeval BNS-ile.

Riigi poolt välja töötatud huvitegevuse kontseptsioon rakendus alates 2017. aasta sügisest ja tõi Tallinnas möödunud aastal 333 614 eurot lisaraha ning sel aastal 858 846 eurot lisaraha, mille kasutamise eesmärk oli leida ja tuua huvitegevusse need noored, kes praegu huvitegevuses ei osale.

«Tallinna linnavalitsus on saanud riigilt pea 1,2 miljonit eurot lisaraha noortele huvitegevuse pakkumiseks. Kui linnas aga munitsipaalhuvikoolide kohatasud tõusevad, tekib igal mõtleval inimesel küsimus: mis selle rahaga tehtud on ja kuidas hinnatõus kättesaadavuse eesmärki täita aitab,» märkis Juske.

Tema sõnul on viimasel ajal meedia tähelepanu alla sattunud noortekambad, kelle seas on olnud ka vägivaldseid ning meelemürkidega pahuksis noori. «Kui linn kasutaks raha otstarbekalt ning suunaks rohkem ressursse huvitegevusse, aga ka noorsootöösse, siis oleks meil igavusest alkoholi ja tubaka juurde jõudvaid ning suurtes kampades jõlkuvaid noori Tallinnas vähem,» lisas Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles