Loo-Maardu teelõigu täies ulatuses avamine seisab tunneli ehituse taga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loo-Maardu teelõik.
Loo-Maardu teelõik. Foto: Liis Treimann

Mööda Peberburi teed sõitvad autojuhid on pahased, sest Loo-Maardu vaheline teelõik on praktiliselt valmis ja osa teemärgistustki maha joonitud, kuid millegipärast teed täies ulatuses ei avata. Takistuseks on tööde venimine raudteeviadukti aluse tunneli ehitamisel.

Maanteeameti projektijuht Erich Jääger ütles, et ametil on leping teelõigu rekonstrueerimise peatöövõtja Merko Ehitusega ning lepingu järgi saab liikluse täies ulatuses avada alles siis, kui kõik tööd on lõpetatud. Praegu on aga puudu veel ligikaudu 400 meetrit pealmist asfaldikihti raudteeviadukti juures ning umbes 600 meetrit teepiiret.

Kehtiva lepingu järgi peab Merko ehitustööd Loo-Maardu teelõigul lõpetama 30. novembriks. Merko tahab aga saada tööde lõpetamiseks üheksa kuud lisaaega, kuna raudteealuse tunneli ehituse algus venis firmast mitteolenevatel põhjustel just nii pikalt. Maanteeamet ei taha aga tähtaja edasilükkamisest kuuldagi.

Jäägeri sõnul soovib maanteeamet liikluse Loo-Maardu lõigul siiski võimalikult kiiresti avada niisugusel kujul, nagu see on ette nähtud pärast ehitustööde lepingujärgset lõppemist. Ta lisas, et suures osas on teelõik juba praegu sellises seisus, et seal võiks liikluse ettenähtud skeemi järgi avada.

Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas selgitas teelõigu mitteavamist niimoodi, et ka mõni ehitatav büroohoone võib olla peaaegu valmis ja näha väljastpoolt kena välja, aga kui ruumides käivad alles värvimistööd, siis ei saa ju majas kontoreid veel avada. Sama lugu on ka tee-ehitusega – kui kõik lõplikult valmis pole, ei saa liiklust seal täies ulatuses avada.

Agukas mainis, et Loo-Maardu teelõigul ei ole ehitustööd veel lõppenud. Ühel lõigul on viimane asfaldikiht panemata ning praeguste ilmadega ei saa seda teha. Ka Loo liiklussõlm ei ole täiesti valmis. Üks lahendus oleks see, et maanteeamet lepib Merkoga kokku, kuidas võiks teelõigul liiklust korraldada.

«Meie oleme valmis seda tee kasutusele võtmise kokkulepet sõlmima, kuid maanteeamet ei ole vist valmis seda tegema,» ütles Agukas. «Ma ei näe praegu sealtpoolt mingit tahet kokku leppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles