Lasnamäel levivad väärarusaamad maamaksu kohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavalituse uus hoone.
Lasnamäe linnaosavalituse uus hoone. Foto: Liis Treimann

Viimase nädala jooksul on Lasnamäe linnaosavalitsusse pöördunud mitu elanikku palvega tühistada juba esitatud maamaksuvabastuse avaldus.


Selle peamiseks põhjuseks on alusetud kuulujutud, teatas linnaosavalitsus. Nimelt levib lasnamäelaste seas kuulujutt, et pärast avalduse esitamist ja maamaksuvabastuse saamist, ei saa edaspidi oma korterit müüa, kellegi teise nimele kirjutada ega selle tagatisel laenu võtta.

Samuti on linnaosavalitsusse pöördunud paar inimest, kes soovisid loobuda varemesitatud maamaksuvabastuse avaldusest, põhjendades seda sellega, et riigis on majanduslikult niivõrd raske aeg ja nad peavad vajalikuks riigikassasse maksude tasumist.

Lisaks juhib Lasnamäe linnaosavalitsus tähelepanu asjaolule, et paneelmajade korterite omanikud, keda on Lasnamäel palju, ei kiirusta maamaksuvabastuse avalduste esitamisega. Linnaosa vanema Olga Ivanova sõnul on selleks mitu põhjust. «Üheks põhjuseks on see, et kortermajade elanikud ei tea, et maamaksuvabastus puudutab ka neid. Asi on selles, et isegi kui korter asub üheksandal korrusel, kuulub korteriomanikule osa kinnistust, millel asub terve maja. Seega on korteriomanik ka maaomanik ja tal tuleb õigeaegselt esitada vastav avaldus,» selgitas Ivanova.

Lasnamäe linnaosavalitsus võtab avaldusi vastu esmaspäevast neljapäevani kella 9-17, reedeti kella 16. Vaheaeg on kella 12-13. Avaldusi võetakse vastu Pallasti 54 asuva linnaosavalitsuse uue hoone esimesel korrusel, kabinettides 104 ja 105. Avaldusi saab esitada kuni 10. jaanuarini 2012.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles