Politsei soovib fännidele sõbralikku mänguõhtut

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus EU Cremex  Tallinna lennujaamas. Politseinikud valmstuvad.
Õppus EU Cremex Tallinna lennujaamas. Politseinikud valmstuvad. Foto: Liis Treimann

Politsei hoiab Eesti jalgpallkoondisele pöialt, kuid tuletab toetajatele meelde, et seadused kehtivad ka ajaloolise matši ajal.

Pealtvaatajate rohkuse ja liiklustiheduse tõttu soovitab politsei kõigil saabuda reedesele Eesti-Iirimaa kohtumisele varakult ja mõelda läbi ka transport.

Põhja prefektuuri politseimajori Einar Lillo sõnul on mängule oodata tuhandeid pealtvaatajaid, mistõttu tasub liikluses olla ettevaatlik.

Lillo tõstis esile, et näiteks auto tuleks võimalusel parkida kesklinna parkimisalale ning sealt jala edasi liikuda, sest staadioni juures on parkimine ümber korraldatud ja kohti ei pruugi olla.

Mängupäeval on politsei väljas täiendatud jõududega ning erilist tähelepanu pööratakse avaliku korra ja liiklusturvalisuse tagamisele - seda nii staadioni juures kui ka mujal linnas.

«Matši ajal kehtivad tavapärased avaliku korra eeskirjad, mis tähendab, et mängu peaks nautima nii, et see ei häiriks pealtvaatajaid ega mängijaid,» sõnas Lillo.

Politseimajori kinnitusel võiks vutifännid õlled juba kõrtsis ära juua ja veelgi parem oleks, kui alkoholi ei tarbitaks.

«Kindlasti ei ole suurkohtumine õigustuseks alkoholi tarbimisele avalikus kohas. Need reeglid kehtivad nii staadionil kui ka Vabaduse väljakul, kus ekraanilt mäng ka linnarahvale lähemale tuuakse,» kinnitas Lillo. «Usun, et kogu Eesti rahva jaoks on tegemist ajaloolise sündmusega, seega ei ole kuigi meeldiv, kui kellegi mõtlematu käitumine suure spordiõhtu ära rikub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles