Laagna tee õnnetusterohkel ülekäigurajal pannakse foorid tööle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna tee ülekäigurada on eriti ohtlik talvisel ajal.
Laagna tee ülekäigurada on eriti ohtlik talvisel ajal. Foto: Priit Simson

Laagna tee lõpus Maxima kaupluse ees olev ülekäigurada on kuulus suure hulga jalakäijatega juhtunud õnnetuste poolest. Nüüd on linna transpordiamet otsustanud sinna foori paigaldada.

Transpordiameti juhataja asetäitja Talvo Rüütelmaa sõnul paigaldatakse Laagna teele esialgu ajutised jalakäijate foorid, kuni liikluskorraldus seal lõplikult paika saab.

Ta lisas, et edaspidi on kavas seal suurem fooriobjekt välja ehitada, kuid see läheb rohkem maksma ja võtab natuke aega. Kui aga arvestada liiklusõnnetuste suurt hulka samas kohas, siis otsustati jalakäijate ohutuse tagamiseks siiski ajutine lahendus leida.

Kuna Maxima ees olevast ülekäigurajast mõnisada meetrit eemal asub Laagna teel järgmine sebra, siis kavatseb transpordiamet need ülekäigud ühise projektiga lahendada.

Ajutiste fooride paigaldamine on Rüütelmaa sõnul osaliselt seotud ka Ülemiste liiklussõlme ning seal Tartu maantee viadukti ehitusega, mis toob Laagna teele kindlasti senisest suurema liikluskoormuse.

«Laagna teele paigaldatavad uued foorid peavad kaugemalt tulnud ja Laagna teele pööravatele autojuhtidele meelde tuletama, et nad on nüüd linnas ning peavad ka sellest lähtuvalt roolis käituma,» selgitas Rüütelmaa. Foorid saavad paika paari nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles