Boroditš palkas Linnatranspordi ASi endised keskerakondlased (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš
Deniss Boroditš Foto: Mihkel Maripuu

Alates tänasest jätkab Tallinna Linnatranspordi ASi juhatus neljaliikmelisena, lisaks juhatuse esimehele Deniss Boroditšile ja finantsteenistuse direktorile Marju Sepale kuuluvad nüüdsest juhatusse ka Lennart Viikmaa ja Otto Popel.

Boroditši kinnitusel toovad uued juhatuse liikmed ettevõttesse innovatiivsust ning kompetentsi. «Viikmaa ja Popel suudavad kaasa rääkida ettevõtte pikaajaliste strateegiate väljatöötamisel, vajadusel aga tugevate praktikutena leida lahendusi ühistranspordiga seonduvatele igapäevaprobleemidele. Usun, et kahe uue liikme lisandumine võimaldab juhatusel professionaalselt käsitleda kõiki TLT AS valdkondi ning anda ettevõttele uue arengukiirenduse,» lisas Boroditš.

«Lennart Viikmaa omab pikaajalist mitmekülgset töökogemust logistika, transpordi, õiguse, sisejulgeoleku ning IT valdkonnas. Otto Popelil on eelnev juhtimiskogemus logistika ja IT valdkonnas ning avalikus sektoris,» teatas ettevõtte pressiesindaja Kalle Mihkels.

Nii Viikmaa kui Popel on endised keskerakondlased. Viikmaa kuulus Keskerakonda aastatel 2002-2014. Popel  oli erakonna liige aastatel 2004-2014.

Popel ja Boroditš on ka varem koos töötanud. Popel juhtis Tallinna keskkonnaametit ajal, kui Boroditš oli Tallinna abilinnapea. 2013. aastal jõudis avalikkuse ette lugu sellest, kuidas toonane Keskerakonna peasekretär Priit Toobal nõudis kõrgetes ametites olevatelt parteikaaslastelt kokku lepitud «ametikohatasu» maksmist. Ühtlasi saatis Toobal linnapea Edgar Savisaarele kirja, milles nõudis mitme obrokit mitte tasunud linnaametniku, sealhulgas ka Popeli vallandamist.

Postimees kirjutas 2013. aastal keskerakondlike rahanõuete kohta järgmist: « Summad, mida ametnikud linlaste makstud palgast erakonnale pidanuks andma, ulatusid 2500 euroni. Keskerakonnas on tavaks, et kui partei on aidanud inimese kõrgele ametikohale – riigikogu liikmeks, europarlamendi saadikuks, munitsipaalpoliitikuks või mõne linnaettevõtte nõukogusse –, on tal kohustus maksta partei ühiskassasse «tänuraha». Reeglina on tegemist viie, seitsme, kõrgematel kohtadel isegi kuni kümne protsendiga palgast.»

Popelile heideti tookord ette ka seoses firma Ekovir Tallinna prügiturule tulekuga Põhja-Tallinnas tekkinud prügiuputust. «Ta ei olnud rohelise pealinna jaoks piisavalt hea,» ütles Savisaar pressikonverentsil. Popelit siiski ei vallandatud, vaid ta vabastati ametist tema enda avalduse alusel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles