Fotod ja videod: Tallinna vana turuhoone väljakaevamisel toimus varing, hukkus üks inimene (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Tammsaare pargis asuva vana turuhoone väljakaevamisel toimunud varingu all hukkus inimene.

Veidi enne kella viit sai häirekeskus teate Tallinna kesklinnas aadressil Pärnu maantee 3 toimunud varingust. Restaureeritavas hoones olid varisenud võlvlaed. 

Varingu alla üks inimene, kes suri. Käivitati päästeoperatsioon, et hukkunud meessoost ehitustööline kuni kolme meetri sügavuselt rusude alt välja tuua. Kella 19.30 paiku saadi keskealine mees rusude alt kätte.

Kella 19 paiku ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs, et päästjate töö tegi aeglaseks see, et välistada ei saanud uusi varinguid. Kuna võlvid on halvas seisukorras, tuli ennekõike tagada päästjate turvalisus. 

Hirs ütles ka, et selliseid sündmusi õnneks Tallinnas tihti ei juhtu, kuid varingupääste võimekus on Lilleküla komandol ning selle tehnikat päästeoperatsioonis ka kasutati.

Kohal olid nii päästjad kui meedikud. Ala piirasid politseinikud ja saabusid ka kriminalistid. Sündmuspaigal käis samuti Tallinna linnapea Taavi Aas. 

Tallinna linnavalitsus avaldab hukkunud töötaja lähedastele ja kolleegidele kaastunnet.

«Praegu on vara öelda veel, millistel põhjustel varing tekkis. Selle peab välja selgitama uurimine,» sõnas Aas. Linnapea osutas, et tööohutus ehitusplatsil on ehitusettevõtte vastutada. Kas vajalikud ohutusnõuded Tammsaare väljaku ehitusplatsil olid täidetud, selle kohta kogutakse infot. 

Piirkonnas käivad praegu ulatuslikud väljakaevamised Tammsaare pargi rekonstrueerimiseks. Varisenud vana turuhoone võlvkaarte säilitamine oli muinsuskaitseameti nõue, kuna tegemist on ajaloolise mälestisega. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles