Vana turuhoone varingu all hukkunud mees oli 43-aastane eestlane

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varingu alla jäänud ekskavaator.
Varingu alla jäänud ekskavaator. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Esmaspäeval Vana turuhoone rekonstrueerimisel võlvlagede varingu alla jäänud mees oli 43-aastane eesti rahvusest ekskavaatorijuht.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Juhan Ojasoo sõnul on juhtunu üksikasjade väljaselgitamiseks alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku §197 lõige 2 järgi, mis käsitleb töökohal ettevaatamatusest tekitatud inimese surma.

Süüdimõistmisel võib teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega. Menetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ning juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Esmaspäeval veidi enne kella viit sai häirekeskus teate Tallinna kesklinnas aadressil Pärnu maantee 3 toimunud varingust. Restaureeritavas hoones olid varisenud võlvlaed. 

Varingu alla jäi üks inimene, kes suri. Käivitati päästeoperatsioon, et hukkunud meessoost ehitustööline kuni kolme meetri sügavuselt rusude alt välja tuua. Kella 19.30 paiku saadi keskealine mees rusude alt kätte.

Varing Estonia teatri taga vana turuhoone varemetes.
Varing Estonia teatri taga vana turuhoone varemetes. Foto: SANDER ILVEST / EESTI MEEDIA/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles