Fotod: Tallinna Tehnikaülikool tähistab 100. aastapäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 17. septembril tähistab Tallinna Tehnikaülikool oma 100. aastapäeva aktuse ning piduliku kontserdiga.

Lisaks muudele aastapäevaüritustele avati täna ka akadeemik Endel Lippmaa büst. Rektor akadeemik Jaak Aaviksoo rõhutas pidupäeval: «Tihe ja praktiline seotus Eesti majanduse, sealhulgas ettevõtlusega, on iseloomustanud tehnikaülikooli pürgimusi läbi kõigi aastate ning oma teise aastasajasse astudes peab ülikool oma missiooniks ka edaspidi panustamist innovaatilisse Eestisse jätkusuutlikus digimaailmas.»

Tänane tehnikaülikool sai alguse 17. septembril 1918, mil Saksa vägede poolt okupeeritud Eestis hakkas kohalikke tehnikaharitlasi koondav Eesti Tehnika Selts korraldama tehnilisi erikursusi. Kursustele registreerus 120 tehnikahuvilist ning õppida sai masinaehitust, elektrotehnikat, laevaehitust, hüdrotehnikat, ehitust ja arhitektuuri. Tänases Tallinna Tehnikaülikoolis on 11 000 tudengit, kes õpivad kokku rohkem kui 80-l õppekaval.

Saja aasta jooksul on tehnikaülikooli teadlased andnud Eestile ligi 70 000 tippspetsialistist vilistlast, Tallinna ja Tartu laulukaared, maailmatasemel põlevkivikompetentsi, ID-kaardi ja X-tee. Oma sajandal sünnipäeval kingivad tänased ülikooli teadlased ning tudengid oma isamaale Eesti esimese isesõitva auto.

Tallinna Tehnikaülikool on Eesti tehnika- ja IT-teaduse ning -hariduse liider, kust saab kõrgharidust kõigil astmetel inseneri- ja tehnikateadustes, infotehnoloogias, majanduses, loodusteadustes ja merenduses. Tehnikaülikooli tugevus peitub valdkondade sünergias, rahvusvahelisuses ja akadeemilise tegevuse suunatuses praktiliste tulemuste saavutamisele. Sel aastal tähistab Tallinna Tehnikaülikool oma 100. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles