Tallinn hakkab koostama arengukava 2021+

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn.
Tallinn. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus käivitab linna uue arengukava koostamise, millel hakkab rajanema Tallinna areng alates 2021. aastast.

Uue arengukava koostamise käigus vaadatakse üle kehtiv linna strateegia ning otsitakse ja arutatakse võimalikke uusi sihte, mille tulemusel määratakse kindlaks linna peamised eesmärgid nii pikemas kui lühemas ajaperspektiivis, teatas linnavalitsuse pressiteenistus kolmapäeval.

Linnavalitsuse kinnitusel soovitakse arengueesmärkide seadmisesse kaasata võimalikult palju inimesi.

«Taani arhitekt Jan Gehl on öelnud, et alguses loovad inimesed linna, pärast loob linn inimesed. See, millises linnaruumis me elame, on meie kujundada. Kuid peame arvestama, et meie loodud ruum hakkab omakorda mõjutama seda, kuidas me linnas elame, mismoodi üksteisega suhtleme ja lõpuks, millised me oleme,» edastas linnavalitsuse pressiteenistus.

Arengukava koostamise protsessist ja kuidas selles osaleda saab, räägitakse lähemalt reedel, 21. septembril kella 10-13 Kultuurikatlas toimuval Tallinna arengukava 2021+ koostamise avaseminaril.

Seminari avab linnapea Taavi Aas, raamidest välja mõtlema inspireerib Mõttekoja Praxise esimees Tarmo Jüristo ja ülevaate arengukava koostamise protsessist teeb linna strateegiabüroo juht Toomas Haidak. Paneeldiskussioonis osalevad ettevõtja ja kodanikuühiskonna aktivist Rasmus Rask, MTÜ Linnalabor juhatuse liige ja «Lasnaidee» algataja Maria Derlõš, Technopolis Ülemiste AS juhatuse esimees Gert Jostov ning Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm. Vestlust modereerib Indrek Treufeldt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles