Linnahall laguneb ja pole selge, millal sellega tegelema hakatakse (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muinsuskaitseameti juhi Siim Raie sõnul käitub Tallinna linn pahatahtlikult, lastes linnahallil laguneda, kuid abilinnapea Aivar Riisalu ei pea korrastamise alustamist mõistlikuks enne, kui Euroopa Komisjon pole andnud riigiabiluba, mis võimaldaks alustada põhjalikku remonti.

«Kahjuks on Euroopa meid kinni müürinud reeglitega - me küsime täna riigi osaluse realiseerimiseks luba Euroopa Komisjonist ehk niinimetatud riigiabiluba ja minule teadaolevalt on sealt saabunud täiendavaid küsimusi kehtiva äriplaani suhtes, mis tegelikkuses tähendab seda, et kui täiendavaid küsimusi küsitakse, siis võib tekkida kahtlus, et järsku riigiabi luba ei saabugi,» rääkis Riisalu ERRile.

Raie sõnul tuleb seni, kuni oodatakse tähtsat otsust Euroopast, rahastamisskeemi või järgmisi valimisi, oma vara ikkagi hooldada.

80 miljonit maksvat projekti, mis peaks linnahalli muutma konverentsi- ja kontserdipaigaks, peab abilinnapea õhku täis olevaks ja tema teeks selle korda poole odavamalt. «Ma arvan, et Tallinn võiks täna julgelt laenu võtta ja selle asja siin valmis teha,» lausus abilinnapea. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles