Tallinn saab endale Raudsüdame ja Muldvalge tänavad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus otsustab homme anda Lasnamäel Uuslinna asumis Valge tn 10 detailplaneeringu alasse jäävatele tänavatele nimes Raudsüdame tänav ja Muldvalge tänav.

Lasnamäe linnaosas Uuslinna asumis Valgel tänaval Pallasti silla ja Uuslinna tänava vahelises lõigus on kaks kagusuunas kulgevat ja iseseisva tänavana tajutavat haru. Valge tn 10 kinnistu detailplaneeringuga ja Uuslinna tn 8 kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga on piirkonda kavandatud uusi hooneid ja juba praegu on sealsetes aadressides kasutusel palju tähtlisandeid. Sellest tulenevalt arutas linnavalitsuse nimekomisjon tänavate leviala küsimust ja leidis, et sobivaks lahenduseks on määrata piirkonda kaks uut tänavanime, selgub linnavalitsuse korralduse eelnõust.

Nimekomisjon märkis, et asumist lõunasse jääb Lasnamäe üks kuulsamaid paemurde - Lõunamurd, mille kohal on praegu Pae järv ja Pae park. Seetõttu leiti sobivaks, määrata uutele tänavatele nimetused ehituses kasutatavate paekihtide järgi. Nimekomisjon esitas linnaosa valitsusele kooskõlastamiseks Raudsüdame ja Ratsatäku nimed, kuid Ratsatäku nime osas jäi linnaosa valitsus eriarvamusele ja pakkus välja Muldvalge, Põhjavalge ja Arssina Nimekomisjon arutas tänavanime küsimust uuesti ja pidas linnaosa valitsuse pakutud nimedest sobivaimaks Muldvalge tänava nime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles