Lasnamäele Pae pargi serva rajatakse spordihoone

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pae park
Pae park Foto: Andres Haabu

Lasnamäe linnaossa Sikupilli asumisse Paepargi tn 11 kinnisasjale pallimängude keskuse rajamisest huvitunud SOE OÜ esitas tähtajaks lõpliku pakkumise.

«Tallinna linna omandis olevale Paepargi tn 11 kinnisasjale kinnise pallimängude keskuse ehitamiseks seatakse läbirääkimistega pakkumise korras hoonestusõigus,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Ainsana algse pakkumise esitanud SOE OÜ tunnistati nõuetele vastavaks ning esitas läbirääkimiste järel tähtajaks, st. eilseks lõpliku pakkumise.»

Lõplikku pakkumust asub hindama kuueliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad erinevate ametite ja linnaosa valitsuse esindajad ning abilinnapea Eha Võrk. Pakkumuses hinnatakse nii eskiisi, hoonestusõiguse tasu kui ka äriplaani.

«Läbirääkimistega pakkumise tulemused kinnitatakse linnavalitsuse istungil eeldatavasti oktoobri lõpus ning pakkumise võitnud hoonestajaga sõlmitakse leping aasta lõpuks,» lisas Võrk. «Hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on rajada tühermaa likvideerimisega kesklinna lähedale loodud väärtuslikule rekreatsioonialale lisandväärtust loov tänapäeva nõuetele ja vajadustele vastav spordihoone. Vajadus pallimängude sisehalli järele on aastast aastasse kasvanud nii harrastajate kui profisportlaste seas ning olemasolevad sisehallid üha suurenevat nõudlust ei kata.»

Detailplaneering võimaldab püstitada aadressile Paepargi tn 11 4000 ruutmeetrise ehitusaluse pindalaga, mitmete spordisaalidega hoone. Paepargi tn 11 krundi pindala on 7144 ruutmeetrit ning maakasutuse sihtotstarve ühiskondlike ehitiste maa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles