Äkkpidurdus tegi bussijuhist kurjategija (13)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel Uuslinna bussipeatuse lähistel sai linnaliinil number 39 äkkpidurduse tagajärjel naine raskelt viga. Asi lõpes bussijuhile kriminaalasjaga.
Lasnamäel Uuslinna bussipeatuse lähistel sai linnaliinil number 39 äkkpidurduse tagajärjel naine raskelt viga. Asi lõpes bussijuhile kriminaalasjaga. Foto: Kohtutoimik

Bussijuht pidurdas nõnda järsult, et reisija lendas suure hooga pikali ja sai kukkumisest rasked kehavigastused. Juht sõidab linnaliini siiani, kuid on nüüd ametlikult kurjategija.

Oli Tallinnas Lasnamäel elava 65-aastase Niina tavaline augustikuine teisipäeva õhtu. Nagu ikka, käis naine ka tol korral sisseoste tegemas talle lähimas, Smuuli tänava Maximas.

Jüri palus seepeale hoopis valude käes soiguval Niinal bussist väljuda. Bussijuht tahtis edasi sõita, sest tal oli graafik ees.

Kaupluses käimiseks pidi Niina alati sõitma kolm peatust liinil number 39. Toidukott käes, sisenes ta ühissõidukisse keskmise ukse kaudu ja istus lähimale toolile. Buss oli tol hämaral õhtul tühjavõitu.

​49-aastase bussijuhi Jüri jaoks oli see õhtu pigem ebatavaline. Olgugi et tal oli roolis kogemust peaaegu 30 aastat, oli ta selle liini peale sattunud asendusjuhina, olles marsruuti läbinud varem heal juhul kümme korda. Busski polnud päris see, millega ta liikles iga päev.

Kerget närvilisust märkas Niinagi. Näiteks peatus enne kodu jäi talle silma bussijuhi kärsitus: vaevu jõudis reisija jala uksest välja tõsta, kui juba litsus Jüri gaasi ja sõiduvahend Man vurises hooga edasi.

Prouale näis, et kodupeatusele lähenedes sõitis buss veel kahtlaselt suure kiirusega, ja nõnda otsustas ta juba aegsasti püsti tõusta, lootes, et bussijuht märkab teda. Ei märganud.

Buss hakkas juba proua kodupeatusest mööda liikuma, kui Niina vajutas stoppnuppu ja karjus: «See on minu peatus!»

Vaevu jõudis ta lause lõpetada, kui Jüri surus pidurid blokki – Niina kukkus selle peale niisuguse hooga, et lendas keskmise ukse juurest bussijuhi kõrvale ja lõi pea vastu kabiini seina. Ta jäi transpordivahendi põrandale liikumatult vedelema.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles