Mustpeade maja kutsub Pika tänava pidustustele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja
Mustpeade maja Foto: Reporter/Kanal 2

Vanalinna südames ajaloolises Mustpeade majas tegutsev Tallinna Filharmoonia kutsub pühapäeval 30. septembril kõiki inimesi külla.

Kuulus roheline uks on külalistele avatud alates keskpäevast kuni kella 16. Keskpäeval algab Vabaduse väljakult Tallinna Kammerorkestri muusikaline jalutuskäik Pikale tänavale, peatused tehakse Müürivahe tänava nurgal, Niguliste tänava nurgal ja Suurgildi hoone ees.

Üle 500 aasta Tallinna uhkeimate peopaikade hulka kuulunud Mustpeade maja uue hooaja avapidustustel näeb maja ennast, kõiki saale – Valge saal ja Olavi saal, Keldrisaal ja Vennaste saal ning Vennaste tuba. Tallinna Filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints kutsub astuma julgelt Tallinnas nii tuntud rohelisest uksest sisse ja avastama muusikalist maailma.

Publikut rõõmustab Tallinna Kammerorkester Risto Joosti dirigeerimisel, Raivo Tafenau juhatusel toimuvad TAFF Clubi uue hooaja esinejate etteasted erinevates tubades, kavas on barokkmuusikat ja lastelaule. Majas on avatud kohvikud, väljas on fotonäitus oma juubelihooaja lõpetanud Tallinna Kammerorkestrist.

Muusikaõpetajad ja koorijuhid saavad nõu, kuidas saaks oma esinemised Mustpeade maja saalidesse tuua.

Nii suurtele kui väikestele on päevakavas Mustpeade maja ja muusika teemalisi ettevõtmisi. Mõõduvõtmistel on auhinnaloosis uue hooaja piletid.

Tallinna Filharmoonia kunstiline juht ja Tallinna Kammerorkestri peadirigent Risto Joost lubab, et Pika tänava pidustused Mustpeade majas lõpetab soovikontsert.

Suurel piletimüügil saab osta soodsa hinnaga pileteid Tallinna Kammerorkestri ja TAFF Clubi neile kontsertidele, mis veel välja müüdud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles