Mustamäe otsib ülikoolide abil parkimisprobleemidele lahendust (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Mustamäel.
Parkimine Mustamäel. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus

Linnaosavalitsus sõlmis Tallinna Tehnikaülikooliga ja Tallinna Ülikooliga lepingud Mustamäe liikuvus- ja parkimisprobleemide kaardistamiseks ja lahenduste leidmiseks.

Parkimisküsimus on linnaosas teadagi väga terav ega ole kuskilt paistmas ka mingit märki, et see iseenesest leeveneks. «Iseenesest sünnib harva midagi tõhusat. Selleks, et midagi liikuma hakkaks, on vaja pingutada. Ning et teha õigeid otsuseid, selleks on vaja teadmisi. Sestap sõlmisimegi kahe Tallinna ülikooliga koostöölepingu, millelt loodan väga palju,»ütles Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats.

Tallinna Tehnikaülikooliga sõlmitud lepingu sisuks on nn liikuvusuuring, mis vaatleb täpsemalt liiklemist ja liikumist Mustamäe erinevates mikrorajoonides, käsitledes detailsemalt ligipääsuvõimalusi elamutele ja avalikele hoonetele, sealhulgas koolid, lasteaiad, kaubandus-teenindusettevõtted jne. Uuringule lisandub tulemuste analüüs ja ettepanekute väljatoomine liikluskorralduse, sh parkimiskorralduse parandamiseks. Uuringu viivad läbi Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilased õppejõu juhendamisel, parkimisuuring koos lahendusettepanekutega peab valmima käesoleva aasta detsembri lõpuks.

Tallinna Ülikooliga sõlmitud lepingu eesmärk on välja selgitada reaalne parkimiskohtade vajadus linnaosas, sealhulgas parkimisvajadus lähtuvalt elanikkonna profiilist. Eraldi kaardistatakse I ja IV kvartali elanike jaoks sobivad alternatiivsed avalikud parkimiskohad. Tööd teostavad Tallinna Ülikooli tudengid õppejõu juhendamisel kahes etapis, parkimisuuring koos lahendusettepanekutega valmib aprilliks 2019.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles