Väikese Martini tädi: kogu eestkoste-lugu lonkas algusest peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivakast ja mänguauto.
Liivakast ja mänguauto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pikalt turvakodus viibinud nelja-aastase Martini (nimi muudetud) oma perre eestkostele võtnud mitme lapse ema ja poisi tädi Marioni sõnul lonkas kogu lugu algusest peale.

Marion rääkis ETV saates «Suud puhtaks», et nende pere sai nelja-aastase Martini turvakodusse paigutamisest teada alles mitu kuud hiljem. «Kui mina esimest korda kohtusin ametnikega, siis nendel oli juba mingi hinnang tehtud, kuigi nad polnud mind kunagi näinud,» rääkis Marion.

Marioni arvates oli ametnike poolt kohatu viidata eestkostemenetluses tema abikaasa pankrotile. «Ma saan aru, et me peame uurima tausta, teadma kõiki nüansse, aga mängida selle ümber on minu abikaasa ristilöömine. Tema on minu abikaasa, mina olen tädi,» rõhutas saatekülaline.

«Alguses kui ma helistasin, siis minule telefonis öeldi, et mina ei peaks tegema eestkostetaotlust kohtule,» meenutas Marion. «Kui ma ei oleks seda avaldust teinud koos abikaasaga, siis ma täna ei istuks siin (stuudios – toim.) ja see laps oleks lapsendatud sinna perre, kuhu teda sooviti anda lapsendamisele.»

Harju maakohus otsustas eelmisel kuul, et üle aasta turvakodus elanud Martin jääb lõplikult, kuni täisealiseks saamiseni oma tädi perre eestkostele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles