Tasuta sõidu õigus säilib vaid täpse aadressiga tallinlastel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates järgmisest aastast saavad Tallinna ühistranspordis tasuta sõita vaid need tallinlased, kellel on rahvastikuregistris kirjas täpne aadress.
Alates järgmisest aastast saavad Tallinna ühistranspordis tasuta sõita vaid need tallinlased, kellel on rahvastikuregistris kirjas täpne aadress. Foto: Toomas Huik

Transpordiamet tuletab meelde, et alates 2019. aasta 1. jaanuarist jõustub rahvastikuregistri seaduse uus redaktsioon, mille kohaselt  kustutatakse rahvastikuregistrist kõik ainult linna või linnaosa täpsusega kirjas olevad isikud.

Võimalike arusaamatuste vältimiseks palutakse isikutel, kes kasutavad Tallinna ühistranspordis tasuta sõidu õigust, kontrollida oma elukoha andmeid rahvastikuregistris, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Alates 1. jaanuarist 2019 peab inimene rahvastikuregistrisse kandmiseks esitama oma elukoha täpse aadressi. Tänase seisuga on peaaegu 18 000 Tallinna elanikul on oht jääda puuduvate elukohaandmete tõttu ilma avalikest teenustest nagu tasuta ühistransport, parkimissoodustus, lasteaiakoht või sotsiaaltoetused. Samuti jääb isik aadressi puudumisel ilma võimalusest osaleda valimistel.

Elukoha registreerimine on lihtne: seda saab teha paari minutiga eesti.ee veebilehel või linnaosavalitsuses rahvastikuregistri töötaja abil. Kehtiva seaduse järgi on inimesel kohustus elukohaandmeid uuendada 30 päeva jooksul uude elukohta elama asumisest, uuest aastast on see tähtaeg 14 päeva.

Vaata täpsemalt www.tallinn.ee/elukohaandmedkorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles