Fotod: meenuta Roosikrantsi tänava kriminaalset minevikku

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatus Roosikrantsis 2002. aastal.
Pommiplahvatus Roosikrantsis 2002. aastal. Foto: TOOMAS HUIK / PM/EMF

Ehkki täna Tallinna kesklinnas Roosikrantsi tänaval lavastatud relvastatud rööv on õppus, pole aga minevikus see 90ndatel soomlaste seas populaarne tänav jäänud neist ka päriselt puutumata.

2002. aastal 18. märtsil kell 4.24 plahvatas Roosikrantsi 8 peaukse juures pomm, millele järgnes neli minutit hiljem teine kärgatus. Tunnistajad nägid mõni minut hiljem kaht meest sündmuskohalt minema jooksmas, tegemist oli kurikuulsate sarimõrvarite Juri Ustimenko ja Dmitri Medvedeviga.

Esimene pomm oli mõeldud kaupluse Jahimaailm ründamiseks ja teised tõenäoliselt operatiivteenistujate õhkulaskmiseks. Roosikrantsi tänava plahvatustest algasid sündmused, mille käigus Ustimenko ja Medvedev mõrvasid kahepeale kokku mitmeid inimesi. Rünnatud relvapoe vitriinist saadud relvadega sooritati hiljem viis mõrva.

Enam said kannatada Roosikrantsi 8 ja 8a hoone, aga ka teispool tänavat olnud Roosikrantsi 15 maja aknad. Viga sai ka üks auto.

Kellapoe rööv relva ähvardusel

2016. aasta 28. septmebril rööviti Tallinnas Roosikrantsi tänaval ASi AIROT kellapoodi ja ähvardati relvataolise esemega klienditeenindajat.

Politsei sai teate röövimisest Tallinnas Roosikrantsi tänaval kella 10.30 paiku. Mehed sisenesid kellapoodi ja ähvardasid relvataolise esemega klienditeenindajat.

Kaasa võeti hulk väärtuslikke käekelli ja sularaha ning põgeneti sündmuskohalt. Klienditeenindaja viidi kergemate vigastustega tervisekontrolliks haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles