Jufereva pärib Sikkutilt meditsiiniteenuste kättesaadavuse kohta aru

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva Foto: Jaanus Lensment

Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva esitas tervise- ja tööminister Riina Sikkutile arupärimise, milles soovib selgitusi eriarstiabi kättesaadavuse kohta linnaosas.

«Linnaosavalitsus peab oluliseks, et meditsiiniteenuste osutamine linnaosa elanikele oleks võimalikult järjepidev, kiire ja kohane. Elanike arvult on Lasnamäe linnaosa Eestimaa suuruselt teine «linn». Pean õigeks, et eriarstiabi hanke ettevalmistamisel ning läbiviimisel tuleks meie linnaosa vaadelda lausa eraldi piirkonnana,» ütles Jufereva.

Arupärimises märgib linnaosavalitsus, et haigekassa poolt läbi viidud  eriarstiabi hanke esmaste tulemuste kohaselt võetakse 150 000 elanikult ära võimalus oma kodu lähedal, Lasnamäel saada kõrva-nina-kurguarsti ja silmaarsti ning Pirital ja Viimsis kardioloogi haigekassa poolt tasustatud vastuvõtule. Samuti vähendatakse mitmete teiste eriarstide, nagu günekoloogi, ortopeedi, gastroenteroloogi ja pulmonoloogi tasuta vastuvõttude mahtu 60-90 protsenti.

Arupärimises küsib Jufereva, kuidas lahendatakse olukord eriarstiabi kättesaadavusega Lasnamäe linnaosas, milliste eriarstide juurde ja mis mahus saavad Lasnamäe linnaosa elanikud pöörduda 1. oktoobrist ning kas olukorra parandamiseks on kavas korraldada lisahange.

Linnaosavalitsuse teatel on leitud probleemile ajutine lahendus ning Ida-Tallinna keskhaigla, Põhja Eesti regionaalhaigla ning AS Medicum leppisid kokku, et alates 1. detsembrist hakatakse nende haiglate riigihankega katmata teenuse eriarstide patsiente vastu võtma Medicumi ruumes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles