Laagna lasteaial tuleb õuest osa mänguvahendeid eemaldada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss Foto: Priit Simson

Haridusametis lasteaia traagilise õnnetuse järel moodustatud kriisikomisjon leidis, et kriisi juhtimist saab tõhustada ning tegi selleks lasteaia juhile ettepanekuid ja pakkus konkreetset abi.

Esiteks soovitas komisjon lasteaia juhatajal vaadata lasteaias kiiremas korras veelkord üle võimalikud turvariskid. Esmalt tuleb mänguväljakult eemaldada kõik ohtlikuna tunduvad mänguvahendid, välja arvatud need, mida ei saa eemaldada seoses uurimisega. Kui palju ja milliseid vahendeid silmas peeti, haridusamet ei täpsustanud.

Komisjon rõhutas, et väga suur tähtsus on praegu lasteaia sisekommunikatsioonil. Õnnetuses osalenud õpetajal võimaldatakse ajutiselt tööst rühmaga eemal viibida, samuti pakub haridusamet tuge lasteaia direktorile.

Kõigil Laagna Rukkilille lasteaia vanematel ja õpetajatel on võimalus saada kriisinõustamist ning osaleda veel sel nädalal kohtumisel kriisipsühholoogiga.

Vanemaid ja personali tuleb toimuvaga pidevalt kursis hoida. Samuti on neile kättesaadav info, kuhu vajadusel abi saamiseks pöörduda ning kuhu saab esitada oma ettepanekuid. Sel nädalal toimub lasteaia hoolekogu koosolek, kus arutatakse õnnetusega seotud küsimusi.

Järgmisel esmaspäeval kohtub kriisikomisjon terviseameti esindajatega, et kokku leppida edasised sammud mänguväljakutele eksperthinnangu saamiseks ja teised vajalikud tegevused.

Politseiuurimise käigust ei ole võimalik enne selle lõppu infot saada. Millal uurimine lõpeb, pole teada.

Kriisikomisjoni sõnum kõikidele haridusjuhtidele on see, et hädaolukorras toimimise juhendite koostamisse tuleb suhtuda väga tõsiselt. Lisaks plaanide koostamisele tuleb need viia ka asutuse iga töötajani. Õnnetused juhtuvad alati ootamatult ning siis ei ole enam aega mõelda, mida ette võtta, vaid tuleb õigesti tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles