Tallinna plaanitakse ringraudteed (8)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Plaan kaubarongid mööda ringraudteed Tallinnast mööda juhtida on esialgu alles kavandamise faasis, kuid lisaks kaupadele võidakse uuel trassil vedama hakata ka reisijaid.

Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee rääkis ERRile, et ringraudtee peaeesmärk oleks viia Paldiski sadamate suunas liikuvad kaubavood Kopli kaubajaamast välja ja lisaks kaubaveole hakkaks seal toimuma ka reisijate vedu Tallinna-Keila-Laagri-Tallinna ringrongiga.

Nii saaksid rongiühenduse Tallinnaga näiteks ka Luige ja Assaku elanikud ning raudteetrass kattuks suuresti Rail Balticu omaga.

Kogu ringraudtee ehitamise maksumuseks hindab Eesti Raudtee umbes 112 miljonit eurot, kuid täpne ehitusmaksumus sõltub kasutatavatest lahendusvariantidest, samuti pole vastu võetud mingit otsust selle rajamiseks.

Harjumaa Omavalitsuste Liidu juhi Joel Jesse sõnul liigub Riisipere-Paldiski suunal rongiga 3,5 miljonit reisijat aastas ja tulevikus pole mõistlik kõiki neid Balti jaama suunata, vaid Tallinna piirkonda võiks siduda ka altpoolt, et võimaldada paremat ligipääsu töökohtadele, lennujaamale ja Ülemistele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles