Fotod: Uues Maailmas vedeleb rotimürk tänava ääres

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmeedias puhkes eile taaskord koeramürgitamispaanika, kui keegi postitas sinna pildi Uue Maailma asumis rohealal vedelevast pakendist välja võetud rotimürgist.

Lõhutud pakend ja mürk leiti Koidu, Virmalise, Videviku ja Kristiina tänavate vahelise elamukvartali rohealalt. Munitsipaalpolitsei maas vedelevat mürki probleemiks ei pea.

«Kindlasti ei saa me kinnitada, et mürk on pandud just koerte jaoks, sest linnas on suureks probleemiks närilised, kes soodsate tingimuste puhul kipuvad varju otsima hoonetest või nende lähedusest,» teatas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Kui koeraga avalikus linnaruumis jalutatakse, peab olema koer rihma otsas. See tagab selle, et koer ei põhjustaks ohtu teistele loomadele ning inimestele, samuti aitab jälgida, et koer midagi ebasobilikku ei sööks. Võimalus on ka kahtluse korral koerale panna suukorv, mis vähendab võimalust, et koer saaks midagi süüa. Juhul kui mürk on pandud kindla suunitlusega, et ohustada lemmikloomi, tuleks sellest teada anda toidu- ja veterinaarametile,» lisas ta.

Mürk vedeleb aiaga piiramata rohealal, mis on sisuliselt avalikus kasutuses ja kus võivad liikuda ka lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles