Gaasilekked tekitavad probleeme ka Lõuna-Eestis

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veriora gaasijaotusjaam Räpina valla Pahtpää külas
Veriora gaasijaotusjaam Räpina valla Pahtpää külas Foto: Arvo Meeks

Viimastel aastatel on Eestis sagenenud õnnetused, kus inimesed on hädas oma gaasiseadmetega. Lõuna-Eestis on päästjad sel aastal lahendama pidanud 15 gaasiga seotud juhtumit.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et gaasilekke kahtluse või reaalse lekkega seotud väljakutseid on sel aastal Lõuna-Eestis olnud 15 korral: Põlvas kolm ning Valgas ja Võrus kuus. Teadaolevalt pole ükski inimene nendes juhtumites viga saanud.

Enamasti on tegemist olnud lekkivate gaasiballoonidega, mille päästjad peavad välja viima ja lekke peatamiseks ballooni kraani sulgema. Samuti on olnud juhtumeid, kus majas lekivad gaasitorud ja selle peatamiseks on tulnud maja peakraan sulgeda. «Päästjad mõõdavad sellistel puhkudel gaasi sisaldust õhus ning vajadusel sulgevad tule­ohutuse tagamiseks ja mürgistuse vältimiseks gaasi pealevoolu,» kommenteeris Kiik. Ta lisas, et rikete kõrvaldamiseks on lõpuks alati vaja kohale kutsuda gaasiavarii spetsialistid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles