TV3: Jägala põdrakanali tarastamine seisab kohtuvaidluse taga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jägala jõe kanal.
Jägala jõe kanal. Foto: Mihkel Maripuu

Kolme aasta jooksul kuus põtra lõksu püüdnud Jägala Energyle kuuluv hüdroelektrijaama kanal on saanud tänaseks aia ümber suurele osale territooriumist, kuid kohtuvaidlus maanteeametiga ei lase töid lõpetada.

«2007. aasta augustis hakkasime taotlema kanalile teeninduseks vajalikku maad. 2010. aastaks kanti see alles katastrisse ja käesoleva aasta augustis me saime alles sellele maale kasutusvalduse,» rääkis Jägala Energy omanik Märt Kiisel paberimajanduse aeglusest, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Niisiis koputasid jahimehed aastaid valele uksele, kuid lõpp hea - kõik hea. Jägala Energy täitis lubaduse ja aed on peaaegu püsti.

Kuid nüüd on kodarais juba uus kaigas ja seda maanteeameti poolt. Maanteeamet on teeehituse järel juhtinud vee hüdroelektrijaama territooriumi pinnasele, mistõttu ei ole võimalik püdelale pinnasele aeda lõpuni ehitada.

«Vesi juhatakse meie kinnistu peale, uputatakse ja lahendust maanteeamet sellele küsimusele täna ei näe. Nende jaoks selle küsimuse lahendamine ei ole prioriteet. Seetõttu oleme nüüd pöördunud ka kohtu poole,» ütles Kiisel.

Aeda, mis peaks saama valmis detsembri alguseks, on ettevõte investeerinud vanas rahas miljoneid, kuid alles hiljuti nähti samas üleujutatud kohas põtra koos vasikaga.

Maanteeamet teatas aga, et väljaspool kohut nemad teemat ei kommenteeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles