ERR: kriisi tõttu sündinud loomelinnak on unustatud alale elu sisse puhunud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskivi Loomelinnak.
Telliskivi Loomelinnak. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Põhja-Tallinnas 2,5 aastat tegutsenud Telliskivi loomelinnak võõrustas täna kirbuturu käsitöölaata, igapäevaselt pesitseb seal aga sadakond ettevõtmist ja ettevõtet enam kui 250 töötajaga.

Loomelinnaku tegevjuhi Kaarel Oja sõnul on nende saavutus see, et Kalamaja ja Pelgulinna piiril asuv kahe raudtee vaheline ala, millest varem lihtsalt mööda käidi, on inimestele avatud. Linnak ise on aga majanduskriisi vili, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

«Ühel hetkel oli selge, et midagi kapitaalset ja uut selles kohas ei ole mõtet teha, aga samas elu tuleks sinna tuua ja mingi funktsioon tuleb vanale tehasehoonestusele leida. Nii see Telliskivi loomelinnaku idee sündis,» rääkis Oja.

Tulevikust rääkides ütles Oja, et elu linnakus saab veel aktiivsemaks muuta, kui tekib veel rohkem igapäevaselt Telliskivis tööl käivaid inimesi, teine suund on aga selle linnaruumi avamine üha rohkem ka neile inimestele, kel pole seal töökohta ega muud otsest põhjust kohale tulla, kui vaid asjaolu, et see on tore kant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles