Nõmme vana apteek sai uue hingamise

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Nõmme vana apteegimaja Mai tänav 4 seisab kevadest saati tühjalt ja ootab ostjat, Rahumäe põhikool aga leidis jõuluajal sellele kasutusvõimaluse kunstigaleriina.

Nimelt avas kool täna selles hoones õpilaste kunstinäituse «Jõulugalerii». Kooli unistus on aga, et linn võtaks selle maja püsivalt kunstigaleriina kasutusele.

Linnaosa püüdis muinsuskaitsealuses majas asuvatele ruumidele algselt uut rentnikku otsida, ent seda leidmata pani need müüki. Ajutiselt annab tühjadele ruumidele elu õpilastööde jõulugalerii, mille ideele tuli samas majas elav Rahumäe kooli õpetaja.

MTÜ Rahukas direktor Lii Ainsalu ütles, et Rahumäe kooli ligi 600 õpilasest õpib kolmveerand kunstiaineid lisaks ja näitusel on väljas umbes paarisaja õpilase tööd. Üks asi viib teiseni ja näitust koostades tekkis mõte, et maja võikski Nõmme kunstigaleriiks saada.

«Ega Nõmmel polegi head kohta, kus kunsti välja panna ja minu arvates on see maja selleks hästi sobilik. Nõmmelastele on see kindlasti hästi armas maja,» ütles Rahumäe põhikooli direktor Matti Martinson, kes avaldas lootust, et mõtet üheskoos edasi arutades võib püsiva galerii idee teoks saada.

«Jõulugalerii» jääb avatuks 22. detsembrini ja näitusega on oodatud tutvuma kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles