Tallinn nõuab kohtu kaudu Ühisteenustelt 26 600 eurot

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss.
Liinibuss. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus nõuab Harju maakohtus AS-lt Ühisteenused 26 597 eurot, kuna väidetavalt just niipalju jäi linnale laekumata ühissõidukite piletitulu.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul on see keeruline kohtuasi ja juba pikalt väldanud, kuid linn tahab siiski oma raha tagasi saada.

Harjo sõnul on sisuliselt tegemist piletimüügi aruannetes tekkinud veaga. Linn sõlmis ühissõidukite piletite müügilepingu esmalt firmaga Falck Eesti, kes mingil ajal andis müügitegevuse üle oma tütarfirmale Ühisteenused. Saldoviga võis tekkida juba siis ning kaldus aastast aastasse edasi.

Asjaga tegeleb linna õigusteenistus ning on palgatud ka advokaadid. Harju maakohus peaks otsuse tegema 9. jaanuaril 2012.

AS Ühisteenused juhatuse liige Alar Vasemägi ütles Postimehele, et tegemist on Tallinna ühistranspordi piletivahenduse lepingu täitmisel 2004. - 2007. aasta müügiaruandluses tekkinud veaga. Tema hinnangul ei ole sellega Tallinna linnale reaalset rahalist kahju tekitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles