Peetri külast saab alevik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri küla Tallinna külje all.
Peetri küla Tallinna külje all. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kõige suurem küla – Peetri küla muutub 1. jaanuarist 2012 alevikuks. Vastava otsuse allkirjastas regionaalminister Siim Kiisler 22. detsembril.

Peetri külavanem Margus Laula ütles Postimehele, et diskussioon küla muutmisest alevikuks algas Rae vallas selle aasta algul ning nüüd on asi niikaugele jõudnud, et siseministri vastav otsus on allkirjastatud.

Laula sõnul kohalikele elanikele nimemuutus midagi juurde ei anna. Küll saab sellest kasu Rae vald, sest kui külas on teed, alevikus aga tänavad, siis annab riik talviseks lumekoristuseks, tänavavalgustuseks ja muude avalike teenuste osutamiseks raha juurde. Praegu peab kõik need kulud katma vald ise.

«Eks nime muutus on ka igati õigustatud, sest küla mastaapidest on Peetri ammu välja kasvanud,» mainis Laula. Tema sõnul elab Peetri külas ametlikult üle 3000 inimese, kuid tegelik elanike arv on veelgi suurem, ületades ilmselt isegi 4000 piiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles