Trammi- ja trollijuhid esimesel poolaastal linnalt palgaraha juurde ei saa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollid.
Trollid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna trammi- ja trollijuhid soovivad 17-protsendilist palgatõusu, kuid linnajuhtide hinnangul on seda liiga palju ning esimesel poolaastal ei tule palgatõus tõenäoliselt üldse kõne alla.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas on ta tõesti saanud trammi-ja trollijuhtide palgatõusu soovi, kus ka päris palju allkirju. Läbirääkimised käivad, kuid Tallinna trammi- ja trollibussikoondisega (TTTK) pole palgatõusus kokkuleppele jõutud.

«Kui linnavolikogu maja ees miiting oli, siis ütlesin ka neile, et 17 protsenti on kindlalt liiga palju,» mainis Aas. «Pealegi on aasta esimene pool majanduses äärmiselt ebastabiilne ning raske on ennustada, mis edasi saab. Kui aga esimene poolaasta läheb hästi ning midagi hullu ei juhtu, siis teisel poolaastal tuleme selle teema juurde tagasi ning mingist palgatõusust võib rääkida, kuid kindlasti ei ole see 17 protsenti.»

TTTK juhatuse esimees Toomas Sepp tõdes, et läbirääkimised ametiühinguga on tõesti ummikusse jooksnud ning on tekkinud patiseis.

«Eesti transpordi- ja teetöötajate ametiühingu TTTK osakonnaga oleme pidanud juba vist neli läbirääkimiste vooru ning jõudsime sisuliselt patiseisu,» kinnitas Sepp. «Nende palgatõusu soovid on selgelt üle TTTK võimaluste.»

Ta lisas, et kuna ametiühing ei ole kompromissiks valmis, siis peatati läbirääkimised ning mindi jõulupuhkusele, mis võib veel pikalt kesta.

Tänavu 7. detsembril eraldas Tallinna linnavalitsus oma reservist TTTK-le 100 000 eurot liinikulude katteks. Ettevõte kasutab seda raha kolme uue lõõtstrolli liisimise sissemakse tegemiseks. Palgatõusuks jääks eraldatud rahast ilmselgelt väheks, sest 17 protsendi suurune palkade kasv nõuaks vähemalt 1,7 miljonit eurot.

«Minu seisukoht on kogu aeg olnud selline, et me tahame tagada tööd Tallinna elektritranspordis ka edaspidi,» selgitas Sepp. «Praegune palgatõusu nõue kiirendaks töökohtade kaotust. Järgmisel aastal kanname nagunii 22 vana trolli maha ja ostame kolm uut asemele, millega tekivad aasta teises pooles suured probleemid töökohtade säilitamisega. Ettevõtte juhatus peabki nüüd välja töötama plaani, kuidas tegelikult teha riigihange mitte ainult kolme, vaid umbes 20 uue trolli soetamiseks.»

Sepa sõnul on ta juba kaheksa aastat töötanud TTTKs, kuid nüüd on esimest korda tekkinud jäik vastasseis palgatõusu küsimuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles