Toomas Sepp: olen tasuta ühistranspordi osas pisut skeptiline

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Trammi ja Trollibussikoondise juhatuse esimehe Toomas Sepa sõnul hakkavad ühistranspordis edaspidi domineerima bussid.
Tallinna Trammi ja Trollibussikoondise juhatuse esimehe Toomas Sepa sõnul hakkavad ühistranspordis edaspidi domineerima bussid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Trammi ja Trollikoondise (TTTK) juhatuse esimees Toomas Sepp suhtub ühistranspordiettevõtete liitmisse positiivselt, kuid kahtleb tasuta ühistranspordi otstarbekuses.


Ettevõtete ühendamisse suhtun positiivselt, tasuta ühistranspordi suhtes olen pisut skeptiline. Kui Tallinna linn soovib, et ühistranspordiga tegeleks munitsipaalettevõte, siis on mõistlik, et trammid, trollid ja bussid oleksid kõik ühe ettevõtte all, nii on lihtsam tegevust planeerida.

Kui oleks tahetud bussiliikluses sisse viia konkurents, siis oleks mõistlik, et oleks kaks ettevõtet ja bussiettevõte konkureeriks erabussifirmadega avalikel liiniveokonkurssidel. Kui seda ei ole, siis on mõistlik ühistransport ühte ettevõttesse koondada.

Tasuta asjade suhtes aga olen skeptiline. Kui mingi asi on tasuta, siis hakatakse seda tarbima ebamõistlikul hulgal. Tasuta lõunaid ei ole olemas ja tasuta ühistranspordi puhul tuleb ettevõttesse päris palju investeerida. Ühissõidukitega hakatakse ju tunduvalt rohkem sõita ja tuleb rohkem investeerida veeremisse, liikluse tihendamisse ja muusse. See toob kaasa üsna suure kulude kasvu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles