Enno Tamm: kui raha on, siis on tasuta ühistransport igati tervitatav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Autobussikoondise juhatuse esimees Enno Tamm.
Tallinna Autobussikoondise juhatuse esimees Enno Tamm. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Autobussikoondise (TAK) juhatuse esimees Enno Tamm loodab, et tasuta ühistransport muudab linnaõhu veidigi puhtamaks.


TAKi ja TTTK ühendamise jutt on õhus olnud juba pikemat aega. Kõik sõltub sellest, kuhu asetuvad ettevõtete liitmise juures ühistranspordi prioriteedid. Kindlasti muutuks ühistransport liitmise tagajärjel oluliselt paindlikumaks. Näiteks elektrikatkestuse puhul saaks trollide asemel suunata liinidele busse, dispetšerteenistuse pealt saaks kokku hoida ja kindlasti on veel positiivseid momente.

Kui kulusid vaadata, siis elektri hind on kallis, aga samas pole ka diislikütuse hinna osas maailmaturul mingit alanemise tendentsi märgata olnud. Ma usun, et elektri-ja diiseltranspordi proportsioon peaks jääma mingile mõistlikule tasemele. Sest tänase seisuga on meil ju rida piirkondi, kus puudub igasugune alternatiiv diiseltranspordile.

Mis puudutab tasuta ühistransporti, siis see tooks täiendavalt terve hulga inimesi ühistransporditeenust kasutama ja see tingiks liiklusvoogude mõningase vähenemise kesklinnas, mis omakorda muudaks linnaõhu pisut puhtamaks. Kui linnaeelarves leitakse võimalus, kuidas piletimüügist laekumata jääv tulu kompenseerida muude tuluallikate arvelt, siis ma arvan, et see oleks väga tervitatav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles