Kutser: Põhja-Tallinn on Kunstiakadeemia jaoks ideaalne asukoht

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Põhja-Tallinna vanema asetäitja Priit Kutseri sõnul on just loomemajanduse keskuseks pürgiv Põhja-Tallinn oma mitmekülgsuse ja omanäoliste asumitega ideaalne asukoht Kunstiakadeemia uue peahoone  rajamiseks.


«Miks vedada vägikaigast ja vaielda kohalike elanikega Kunstiakadeemia hoone ehitamise üle kesklinna müra ja kära keskele, kui Põhja-Tallinn oleks meie kunstiülikoolile märksa loomupärasem keskkond?» küsis Kutser.

«Südalinn on pigem pealinna äri- ja finantskeskus. Looming võiks toimuda teistsuguses, inspireerivamas keskkonnas, nagu seda on Kalamaja, Pelgulinn või miks mitte ka Kopli piirkond. Paljud loomeinimesed on juba täna Põhja-Tallinna oma elu- ja tegutsemiskohaks valinud ning Kunstiakadeemia Põhja-Tallinna toomine oleks asjadele kõige loomupärasem lahendus,» selgitas ta.

Põhja-Tallinna vanema asetäitja usub, et Eesti järgnevate aastate edumootoriks võiks olla just loomemajandus, kus võtmerolli peaks mängima Eesti Kunstiakadeemia vastavas ja sobivas ümbruskonnas.

«Olen nõus Ekspress Grupi juhatuse esimehe Gunnar Kobinaga, kes ütleb, et kogu maailmas koonduvad ülikoolide ümber erialaettevõtted ja see kõik kokku moodustab ühe klastri, mis aitab kaasa nii üliõpilaste harimisele, kui vastava tööstusharu ettevõtete arengule. Põhja-Tallinnas on paljud loomeettevõtted juba täna koondunud, sest alustavad disainistuudiod, skulptorite ateljeed ja sisearhitektide bürood lihtsalt ei jaksaks endale soetada ruume südalinnas. Nüüd oleks lihtsalt veel vaja, et ka Kunstiakadeemia omade keskele tuleks,» lisas Kutser.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles