Mutli: kasiinode sulgemist tuleb kaaluda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaadid kasiinos
Mänguautomaadid kasiinos Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Enamik Tallinna elanikest on kasiinode lahtiolekuaja piiramise poolt, selgus linna tellitud uuringust.

Naistest on piirangute poolt 71 protsenti, meestest peab seda vajalikuks 64 protsenti, kirjutab ajaleht Pealinn. Ka toetavad piiranguid teistest rohkem kõrgharidusega inimesed.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on pikemat aega üleval olnud küsimus, kas ja kuidas piirata kasiinode lahtiolekuaega, seetõttu telliti vastav uuring.

«Seni pole ükski omavalitsus julgenud kasiinode lahtiolekuaegu piirata,» nentis Mutli, «aga kui see aitaks kaasa sõltlaste arvu vähendamisele, tuleb asja kindlasti kaaluda.»

Pealinnas asub 90 hasartmängukohta, enamik neist on avatud 24 tundi ööpäevas.

Eesti Hasartmängusõltlaste Ühingu juhatuse liige Leonhard Puksa on kahe käega kasiinode lahtiolekuaja piirangute poolt. «See oleks kindlasti tõhus abi kõikidele hasartmängusõltlastele,» ütles ta. Puksa leiab, et kuna tegu on lõbustusasutusega, võiksid need olla avatud kella 20-st kuni kella kuueni hommikul.

«Kindlasti peaksid need kohad kinni olema tööajal,» mainis ta. Samuti peab Puksa ebaeetiliseks, kui kasiinod on lasteasutuste läheduses.

Inimestelt uuriti linna tellitud uuringus ka seda, millal võiks nende meelest kasiinode uksed üldse avatud olla. Üks rühm inimesi leidis, et õnnemängukohad võiks olla avatud üksnes kella 10-24. Levinum arvamus oli aga, et kasiinod peaksid olema kinni kella 19-st kuni hommikul kella üheksani ehk töötama pigem just päevaajal.

Küsitleti 501 inimest üle Tallinna, küsitlusega uuriti tallinlaste suhtumist õnnemängukohtade lahtiolekuaegade piiramisse ja isiklikke kokkupuuteid õnnemängukohtadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles