Kopli liinidele kavandatakse üle 700 uue korteri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kopli liinidele.
Vaade Kopli liinidele. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus esitab linnavolikogule eelnõu Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kehtestamiseks, mille järgi kujundatakse piirkond miljööväärtuslikuks 728 korteriga hoonestusalaks.

«Oleme väga suure ja keerulise tööga lõpule jõudnud ning saame hakata pärast detailplaneeringu kehtestamist otsima arendajat, kes selle suure ja väärtusliku ala välja arendaks,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Detailplaneeringu kohaselt kujundatakse see 23,13 hektari suurune maa-ala korterelamualaks. Kultuuriväärtuste ameti ettepanekul määratakse see miljööväärtuslikuks hoonestusalaks.

Planeeritavale alale on kavandatud kokku 728 korterit. Alale on kavandatud ka eakate keskus, lasteaed, kohvik, haljasalad ning äri-, teenindus- ja bürooruume.

Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu koostas RAAM Arhitektid OÜ.

Aasa sõnul seab detailplaneering ala korrastajale väga selged ja täpsed mängureeglid, mis tagavad kõige väärtusliku säilimise. «Planeeringualal asuvad arhitektuurimälestise staatuses ning miljööväärtuslikud hooned tuleb säilitada ja renoveerida, säilitatakse ka kõik piirkonna vanad munakivisillutisega tänavad,» ütles Aas.

Lammutatavate või lammutatud hoonete asemele uute projekteerimisel ja ehitamisel arvestatakse piirkonna hoonestuse ajaloolist struktuuri ja välimust. «Kahjuks on paljud arhitektuuriväärtuslikud hooned praeguseks juba hävinud,» nentis Põhja-Tallinna vanem Enno Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles