Tõrkuv fooriristmik sai uue südame

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare tee ja Tondi tänava ristmik.
Tammsaare tee ja Tondi tänava ristmik. Foto: Toomas Huik

Viimastel nädalatel on autojuhid olnud pahased Tammsaare tee ja Tondi tänava ristmiku peale, sest seal hakkab tihti hommikuse tipptunni ajal foorides kollane tuli vilkuma, mis tekitab suuri ummikuid ja liiklusohtliku olukorra. Täna vahetati foorikontrolleris ehk juhtseadmes vana protsessor uue vastu ning see peaks probleemid lahendama.

Tallinna kõiki foore ja liiklusmärke hooldava firma Signaal juhatuse esimees Ats Tamm kinnitas Postimehele, et palju tüli tekitanud fooriristmiku juhtseadmes vahetati täna vana protsessor uue vastu. See peaks tagama fooride korraliku töö, niipalju kui see on võimalik umbes 30 aasta vanuses kontrolleris.

«Diagnoos on pandud ja see peaks tõesti aitama,» ütles Tamm. «Sellel ristmikul on nii, et üle tunni aja pikkust katkestust fooride töös ei ole olnud, seega ei ole me transpordiametiga sõlmitud lepingut rikkunud. Nüüd ei jäänud aga muud üle, kui tuli protsessor välja vahetada. Eks peame selle oma (Signaali – toim.) taskust kinni maksma.»

Tamm selgitas, et kui Tammsaare tee ja Tondi tänava ristmiku foorid lähevad öiselt kollase tule vilkumise režiimilt päevasele tavarežiimile, siis juhtseadme protsessor ei saanud tõenäoliselt vajalikku signaali kätte ning seetõttu vilkus kollane tuli edasi.

«Aga ma arvan, et omanik ehk Tallinna linn võiks ka selle eest muretseda, et vanad ja oma aja ära elanud asjad saaksid välja vahetatud,» mainis Tamm.

Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Talvo Rüütelmaa ütles, et külmade ilmadega on foorisüsteemide nõrgad kohad välja tulnud ning eks iga asi kulu mingi aja pärast ära. Ta tõdes, et Tammsaare tee ja Tondi tänava ristmikul on tõesti foorid mitu korda tõrkunud ning jooksvalt on neid ka parandatud.

Rüütelmaa mainis, et vanad foorikontrollerid tuleks loomulikult uuemate vastu vahetada, kuid need seadmed on väga kallid. Transpordiamet peab tegema oma eelistused - süda- ja kesklinnas on foorid eelkõige vaja töös hoida ning alles siis saab hakata ka kaugemale liikuda. Amet püüab tema sõnul endast parima anda.

Rüütelmaa sõnul on Tammsaare tee ja Tondi tänava ristmik erilise vaatluse alla võetud ning mingi kindel lahendus tuleb seal kindlasti leida. Päris uut kontrollerit aga sinna osta praegu küll ei saa.

Eelmisel aastal oli samasugune probleem tekkinud kesklinnas Solarise keskuse juures, aga uurimisel selgus, et niiskuse ja külma tõttu oli lihtsalt kaabel lühisesse läinud ning selle vea parandamine ei läinud väga palju maksma.

Tallinna linnaeelarves ei ole tänavu transpordiametile investeeringuteks ette nähtud ühtegi senti, seega ei saa ka igivanu foore ja nende juhtseadmeid välja vahetada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles