Pealinna koolid soovivad luua 50 õpetaja abi töökohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Kaheksateist pealinna kooli on avaldanud soovi luua õpetaja abi sotsiaalseid töökohti, esimesed koolid on valmis tööd pakkuma juba 1. märtsist.


Haridusametile laekus sooviavaldusi 18 koolilt ühtekokku 50 õpetaja abi koha loomiseks, vahendas Raepress. Kõige enam – 20 õpetaja abi vajatakse Lasnamäe koolides, kaheksa leiavad tööd Haaberstis ja seitse Põhja-Tallinnas, Kristiine vajab kuut ning nii Mustamäe kui ka Pirita koolid nelja õpetaja abi.

Õpetaja abi töö on suunatud õpetaja juhendamisel põhikooli õpilaste toetamisele. Õpetaja abi ametikohale oodatakse kandideerima keskharidusega või kõrgkooli lõpetanud isikuid, kes ei tööta ega õpi ning soovivad edaspidi pedagoogika valdkonnas õpinguid jätkata ja töötada. Soovijad peavad olema rahvastikuregistri andmetel vähemalt ühe aasta Tallinna elanikud ja töötukassas vähemalt ühe kuu töötuna arvel. Tööleping on tähtajaline ja mitte kauem kui 12 kuuks.

Õpetaja abi ametisse kandideerimiseks tuleb pöörduda kuni 9. märtsini Tallinna Tööbüroosse (Vabaduse väljak 7, linnavalitsuse teenindusbüroo, boks 12) ja esitada kirjalik avaldus ning elulookirjeldus. Ühtlasi saab kandideerija tööbüroos teha valiku sobiva kooli osas, kandideerida saab ka mitmesse kooli.

Tallinna Ettevõtlusamet koostöös haridusametiga alustas eelmise aasta oktoobris pilootprojektina esimese viie õpetaja abi sotsiaalse töökoha rahastamist. Selle aasta jaanuaris andis nii Sikupilli keskkool kui ka haridusamet sellele projektile kiitva hinnangu ja saadud kogemust tutvustati ligi kolmekümnele teemast huvitatud koolile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles