Kodutud said vabariigi aastapäeva puhul kirikus kõhu täis

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tallinnas Oleviste kirikus vabariigi aastapäeva kontsert-jumalateenistus vähekindlustatud inimestele, kellele pakuti samas suppi ja teed ning jagati riideid.

Huvi ürituse vastu oli suur – kohale ilmunud inimesed juhatati vabadele kohtadele ning päris tühja istmerida kirikust leida poleks õnnestunud. Kirikuukselt kostus korra ropendamist ning märgata võis loojas silmadega meesterahvast, kelle ebakindel samm oleks pigem paslik tuulisele ilmale, kuid need olid vaid tõrvatilgad meepotis.

Kella kahest päeval alanud üritusel esinesid muu hulgas Reet Linna ja saalis viibijatega kõneles Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa. Tema rääkis sellest, kui palju on Tallinnas kodututel võimalusi öömajade, varjupaikade ja sotsiaalmajade näol. Veel lisas ta, et ei maksa loota ainult välisele abile, vaid peab ka ise olema tubli.

Peale kontserti ja palvetamist, alustati supi ja saiakeste jagamisega.

Arusaadavalt ei taha vähekindlustatud inimesed ajakirjanikuga rääkida, isegi mitte anonüümselt, ning ega keegi neile seda peale ka ei suru. Üks, kes siiski nõustus, oli kodutu mees nimega Olev. Tema kiitis toitu ja kirikus kõlanud muusikat.

«Toit on normaalne. Ei saa nuriseda – kõhu sain täis,» sõnas ta. Olevi sõnul on see tema jaoks väga tähtis, et selline üritus vähemalt kord aastas aset leiab. Tema käibki seal igal aastal: «Eks ikka toidu ja kontserti pärast.»

Olev rääkis, et 24. veebruar tema jaoks just tavaline päev ei ole ning paraadile ja presidendi vastuvõtule elab ta kaasa teleri vahendusel. «Elan tuttava pool ja seal on see võimalus,» rääkis mitu aastat kodutu olnud Olev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles