Leemets: Tallinn raiskab küsitluseks ligi 260 000 eurot

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna autobussikoondise liinibussid.
Tallinna autobussikoondise liinibussid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Ants Leemets leiab, et tasuta ühistranspordi küsitlusele kuluv 259 000 eurot tähendab liialt suurt summat tallinlaste ühisest rahast.

Leemetsa sõnul saaks küsitluse läbi viia märgatavalt odavamalt ning maksumaksja raha ei tohiks kasutada puhtakujuliseks propagandaks Keskerakonnale.

«Algselt kinnitas nii linnapea Edgar Savisaar kui abilinnapea Taavi Aas, et küsitluse maksumuseks on 31 000 eurot,» ütles Leemets. «Ka seda pidasime me liiga suureks summaks küsitlusele, mis on tarbetu ja mille tulemus niigi teada.»

«Eelmisel aastal oli linnaeelarves lasteaedade investeeringuteks ehk remondiks ja uute lasteaedade ehitamiseks ette nähtud 228 000 eurot,» tõi Leemets võrdluse. «On ennekuulmatu, et üks linnarahva küsitlus võiks maksta rohkem kui lasteaedade investeeringud!»

Seda, kui oluline on linnavalitsuse jaoks linnarahva arvamus ühistranspordi osas tegelikult, on näidanud Nõmme elanike korduvad palved taastada bussiliini nr 23 marsruut autobussijaamani. «Bussiliini nr 23 endist marsruuti ei taastata, sest selleks pole raha - linnavalitsuse sõnul on selle hinnaks 98 900 eurot, mis on ühekordsest küsitlusest kaks ja pool korda odavam,» oli linnavolinik nõutu.

Leemetsa arvates peaks linnavalitsus küsitlusele kuluvat raha kasutama bussiliikluse kvaliteedi või lasteaedade olukorra parandamiseks, sest sellest oleks linlastele palju rohkem kasu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles