Enamik Tallinna ühistranspordist seisab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teade streigist
Teade streigist Foto: Uwe Gnadenteich

Varahommikul algas Tallinnas ühissõidukijuhtide streik: Tallinna Autobussikoondise bussijuhtidest osaleb toetusstreigil umbes 90 protsenti töötajatest ning trammiliiklus toimub umbes 25 protsendi ulatuses tavapärasest. Ametiühingu teatel pidanuks trolliliiklus täielikult seisma, ent kaks sarvilist sõidukit läks siiski inimesi vedama.

Transpordi Ametiühingu esimehe ja toetusstreigi üldjuhi Peep Petersoni sõnul jätab ametiühing trammipargi tööle hea tahte märgiks vähendatud koosseisus.

«Praegu läheb liinile umbes 25 protsenti trammidest. Loodame dialoogi valitsusega, et külmutatakse kollektiivlepingu seaduse menetlemine,» sõnas Peterson ning lisas, et kõik streikijad toetavad endiselt siiralt ka õpetajaid.

Postimehele kinnitati juba eile trammipargist, et ilmselt ei õnnestu ametiühingul kõiki trammijuhte streikima meelitada, kuna seal on palju vanemaealisi eestikeelseid töötajaid, kes nii kergelt mässama ei kipu.

Transpordi Ametiühingu juures oli näha, et töötajad istusid majas ja jõid kohvi.

Trammidest sõidavad liinid 1 ja 4.

Võrdlemisi sagedasti sõitis buss 67, kuid see polnud üldse täis. Väidetavalt sõidavad ka MRP liinid ja töös olid bussid 12 ja 13. Liikumas on nähtud ka bussiliine17 ja 27.

Samuti sõidab Tallinna lennujaama, bussijaama, reisisadama ja kesklinna hotellide vahel sõitev bussiliin nr 90K.

«Linn on lootusetult umbes,» nentis Postimehe fotograaf Peeter Langovits kell 8.29.

Postimehe reporter ütles Lasnamäelt, et bussipeatuses seisavad inimesed, kes on sinna tulnud autoga sõpra ootama ehk bussipeatus on muutunud kohtumiskohaks. Ka Kristiine keskuse trollipeatuses ootas osa inimesi autoga tuttavaid.

Mustakivi bussipeatuse läheduses seisis ka palju taksosid, kuid inimesed neid ei kasutanud.

Kaks regionaalhaigla verekeskuse töötajat ütlesid reporterile, et neid võtab peale haigla mikrobuss, mis töötajad tööle aitab.

«Muidu inimesed seisavad ja mõni kirub, kuid suhteliselt rahulik,» nentis reporter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles