Kodaniku Hääl protestib Tallinna raharaiskamise vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembris nõudsid linnavolikogu ees piketeerijad, et Tallinna televisiooni raha antaks lasteaedadele.
Mullu novembris nõudsid linnavolikogu ees piketeerijad, et Tallinna televisiooni raha antaks lasteaedadele. Foto: Liis Treimann

MTÜ Kodaniku Hääl kutsub kõiki osalema 22. märtsil kl 15 algavale meeleavaldusele «Tallinn raiskab» Tallinna linnavolikogu ees Vana-Viru 12, kus vilistatakse välja tänane linnavõim.


«Volikogu ette on oodatud kõik need tallinlased, kes sooviksid korralikke teekatteid, turvalisi ja remonditud lasteaedu, täismahus valgustatud tänavaid; kes sooviksid sõita kvaliteetse ühistranspordiga, pikemaid jalgrattateid ja puhtaid tänavaid ning korralikke töötingimusi Tallinna linnalt kui oma tööandjalt, selle asemel, et olla tunnistajaks pidevale raharaiskamisele,» ütles MTÜ Kodaniku Hääl värske liige Sergei Metlev.

Meeleavalduse seekordseks põhjuseks on Tallinna linna korraldatav tasuta ühistranspordi küsitlus summas 259 000 eurot (üle 4 miljoni krooni). Kui tasuta ühistransport rakendub, kaotab linn lisaks 20 miljonit eurot tulu aastas. See võrdub umbes 80 uue liinibussi, 44 uue trolli või kuue uue trammiga.

«Tallinna linna korraldatav küsitlus on selge populism, seda tehakse nii 2013. aastal toimuvate kohalike omavalitsuste valimiste pärast kui ka seetõttu, et saaks tasutud osa võlast Keskerakonna võlausaldajale Paavo Pettaile. Linnakodaniku vaatevinklist on tegu vargusega maksumaksja rahakotist, sest uuringufirma TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul saaks sama summa eest viis aastat jutti iga kuu uuringut teha, seega on
küsitluse kulud selgelt ülehinnatud,» nentis MTÜ Kodaniku Hääl esindaja Brit Kerbo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles