Tallinna Ülikooli arutelude sarja avab piraadipartei asutaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käepigistus üle rindejoone: ACTA teabepäeval kohtusid USA saatkonna majandusnõunik Brian M. Frere (vasakul) ja Piraadipartei rajaja Rickard Falkvinge.
Käepigistus üle rindejoone: ACTA teabepäeval kohtusid USA saatkonna majandusnõunik Brian M. Frere (vasakul) ja Piraadipartei rajaja Rickard Falkvinge. Foto: Andres Haabu

Pühapäeval algusega kell 14 toimub Tallinna Ülikooli Mare hoone aatriumis arutelude sarja Agoraa avaüritus, kus esineb maailma esimese piraadipartei asutaja Rick Falkvinge.


Agoraa on ellu kutsutud selleks, et ühiskonnas suurt kõlapinda leidnud ideede ja sündmuste üle vabas vormis arutleda, teatas ülikooli pressiesindaja..

Agoraa oli Homerose ajal vabade kodanike rahva-, kohtu- ja sõjaväekogunemine, hiljem ka kogunemiskoht ise. Tallinna Ülikooli aatrium on unikaalne paik Tallinnas, mis on kui loodud vabade vaimude kogunemiskohaks, lennukate ideede genereerimiseks, analüüsimiseks ja arutlemiseks. Agoraas võivad kõik sõna võtta, küsida ja arvata.

Agoraa avaüritusel esineb maailma esimese piraadipartei asutaja Rick Falkvinge, kes aktiivsest parteipoliitikast taandununa tutvustab piraadiliikumist maailmas. Piraadiliikumine on algatus, mille eesmärgiks on koondada inimesi, kes soovivad luua soodsat pinnast tõeliselt vabale, demokraatlikule ning kultuursele infoühiskonnale.

Pärast arutelu toimub sealsamas MTÜ Piraadipartei liikmete korraline koosolek.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles