Lõugas ja transpordiamet otsivad töövaidluses kohtuvälist lepet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas
Vello Lõugas Foto: Artur Sadovski

Kriminaaluurimise alla sattumise järel enda ametist vallandamist ebaseaduslikuks pidav Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna endine juhataja Vello Lõugas ja transpordiamet otsivad töövaidluses kohtuvälist lepet.
 

Tallinna ringkonna- ja halduskohtu pressiesindaja Kairi Küngase sõnul jõudsid menetluspooled teisipäevasel istungil selleni, et esitavad oma seisukohad kohtule kirjalikult. «On olemas võimalus, et asi lahendatakse poolte kokkuleppega. Kui pooled kompromissini ei jõua, avalikustab kohus otsuse 25. mail,» lisas Küngas BNSile.

Tallinna halduskohtule esitatud kaebuses taotleb Lõugas transpordiameti tunamullu 1. novembril väljastatud vallandamiskäskkirja tühistamist, tema teenistusse ennistamist ja teenistusest sunnitult puudutud aja eest tasu väljamõistmist.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo vallandas Lõugase, kinnitades, et mehe pädevus ei vastanud tööandja ootustele. Lahkumishüvitist Lõugasele ei makstud.

Kaitsepolitsei (kapo) jõudis Tallinna endiste linnaametnike Vello Lõugase ja Mati Songisepa süüasja kohtueelse uurimisega lõpule juba mullu juunis ning edastas materjalid prokuratuuri.

Kaitsepolitsei pidas tunamullu 2. septembril pistise võtmises kahtlustatavana kinni Tallinna transpordiameti endise liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas, kes pääses 4. septembril vabadusse. Kaitsepolitsei kahtlustas Lõugast korduvas pistise võtmises tunamullu suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi. Pistist sai ta kahtlustuse kohaselt nii sularahas kui ka maksti kinni temale soetatud ralliauto.

Samal ajal said kahtlustuse pistise andmises Liiklusbüroo OÜ juhatuse liige Janno Sammul (33), ASi Signaal juhatuse esimees Ats Tamm (56) ja OÜ Tanner juhatuse liige Peeter Salmu (52) ning nendega seotud kolm ettevõtet juriidilise isikuna.

Tunamullu septembri teisel poolel kahtlustatavate ring laienes. Nii esitas kaitsepolitsei siis Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse juhina töötanud Mati Songisepale (70) kahtlustuse pistise võtmises seoses liikluskorraldusprojektidele kooskõlastuste korraldamisega. Kahtlustuse kohaselt on ta 2010. aasta suvel saanud pistisena sularaha, samuti on tasutud tema arveid. Kokku ulatub pistisena saadud summa üle 200 000 krooni.

Kahtlustuse said veel ka kaks ettevõtjat ja nendega seotud kaks äriühingut. Aavo ja temaga seotud firma said kahtlustuse pistise vahendamises ning Rein Annusver ja temaga seotud ettevõte K-Projekt pistise andmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles