Lasnamäe turgu püütakse varjusurmast äratada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu valitseb Lasnamäe turul vaikus.
Praegu valitseb Lasnamäe turul vaikus. Foto: Liis Treimann

Pool praegu tühjalt seisvast Lasnamäe turuplatsist koos seal olevate avalettidega tahetakse kinni ehitada ning lisaks sellele rajatakse veel kaks uut paviljoni. Need sammud peaksid varjusurmas oleva turu uuesti ellu äratama.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu mainis, et niisugused ehitusplaanid on juba kinnitatud, projektid olemas ning ehitaja hangegi välja kuulutatud. Ehitamine algab mais ja loodetavasti augusti lõpuks on tööd lõpetatud.

Mõlemad uued paviljonid on 180 ruutmeetri suurused. Seal saab hakata müüma liha ja kala ning muid toidukaupu.

«Niimoodi saame Lasnamäe turust teha ikka päris turu, kus kaupa ei müüda mitte ainult avalettidel vaid ka paviljonides,» ütles abilinnapea. «Siseruumides on võimalik kaubelda toodetega, mis nõuavad külmikuid ja jahutust. Siiani niisugune võimalus Lasnamäe turul puudus.»

Punasel tänaval asuva turu probleem ongi praegu selles, et kauplejad ei taha sinna minna, sest kogu rajatis on poolik ning müüjatel puuduvad vajalikud tingimused.

Sarapuu sõnul on linna ettevõtte Tallinna Turud juhid juba pidanud läbirääkimisi erinevate võimalike kauplejatega, kes oleksid huvitatud oma kauba pakkumisest Lasnamäe turul.

Abilinnapea väitel ei ole maha maetud ka mõte tuua bussipeatus otse turu väravasse. See hõlbustaks inimeste pääsu turule ning vähendaks nende jalavaeva.

Lasnamäe turg avati pidulikult aadressil Punane 48 eelmise aasta mai lõpus, kuid varsti pärast seda jäi seal kauplemine soiku, sest müüjaid oli vähe ning turukülastajaid nappis samuti. Turuplatsi suurus on 2000 ruutmeetrit ning seal jagub parkimiskohti 80 autole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles