Tallinn loodab tänavad mai alguseks puhtaks saada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapuhastusauto.
Tänavapuhastusauto. Foto: Liis Treimann

Tallinn kavatseb suurematel tänavatel kevadised koristustööd lõpetada mai alguseks.

Linnas tehti algust esimeste kevadkoristustöödega 19. märtsil, kui kuivkogumisseadmetega alustati kesklinnas rentslitest talvemustuse kokkukogumist, ütles Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg BNSile. Sule sõnul on iga päev lisandunud masinaid töödele, mida paiguti on seganud veel sulamata lumi ja ka möödunud nädalavahetusel sadanud lumi ning külmakraadid.

«Tänase seisuga on kesklinna piirkonnas 40 protsenti kevadkoristustöödest sooritatud, mujal piirkondades 20 protsenti,» sõnas Sulg. «Arvestades eelnevate aastate kogemusi planeerime magistraaltänavatel koristustööd läbi viia hiljemalt 1. maiks.»

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrusest tulenevalt on kevadiste hooldustööde teostamise, sealhulgas libedusetõrjeks kasutatud puistematerjali jääkide äraveo tähtajaks seatud 15. mai.

Tänavate puhastamine toimub alustades kõrgema seisunditasemega tänavatelt ehk magistraaltänavatelt ja liikudes madalama seisunditasemega tänavatele. «Esmalt puhastatakse linna hoolduses olevad kergliiklus- ja kõnniteed imuritega, vastavalt haljasmaade tahenemisele toimub ka haljasmaadelt puistematerjalide jääkide harjamine ja kokkukogumine. Seejärel puhastatakse tänavate äärekivide ja ääreplaatide pealsed, milleks kasutatakse trossharjasid paakunud mustuse avamiseks,» selgitas Sulg.

Samaaegselt puhastatakse Sule sõnul ka ohutussaared ja ülekäigukohad. Järgnevalt puhastatakse sõidurajad ja rentslid vaakumimuritega, mis töötavad eelniisutusega.

Keskmiselt töötab kevadkoristuse ajal Sule kinnitusel ööpäevaringselt tänavatel 48 ühikut tehnikat ja linna ühistranspordipeatuste puhastamisele on kaasatud ligikaudu 27 sotsiaalset töötajat.

Alates kevadkoristustöödega alustamisest on reedeni linna teedelt ja tänavatelt kokku kogutud 230 tonni olmejäätmeid ja 1804 tonni pühkmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles