Politsei tabas Sikupilli kaubanduskeskuses tulistamises kahtlustatava mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli Prisma Tallinnas.
Sikupilli Prisma Tallinnas. Foto: Küllike Rooväli

Tallinnas Sikupilli kaubanduskeskuse parklas leidis reede õhtul aset tulistamine, keegi siiski viga ei saanud, ütles BNSile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuusk.

Tema sõnul sai politsei reedel kella kaheksa ajal väljakutse, et Sikupilli Prisma juures asuvas maa-aluses parklas on toimunud tulistamine. 

«Tüli oli puhkenud kahe meesterahva vahel, kellest üks tulistas oma relvast. Mõlemad viidi jaoskonda, kannatada keegi ei saanud. Alustatud on kriminaalmenetlust, mis selgitab juhtunu täpsemad asjaolud,» ütles Kuusk.

Põhja prokuratuurist öeldi Postimehele, et avalduse tegija oli 30-aastane meesterahvas, kelle sõnul oli ta kella 19.45 ajal koos oma 52-aastase emaga kaubanduskeskuse parklas ja seal tekkis tal sõnavahetus tundmatu meesterahvaga.

Väidetavalt haaras tundmatu meesterahvas relvataolise eseme ning suunas selle 30-aastase mehe ja tema ema poole ning käskis neil paigal püsida, lubades tulistada.

Tundmatu mees tulistaski vastu parkla põrandat ja maad tabanud kuul tabas rikošeti tõttu 30-aastast meest vastu jalga, tekitades nii valu.

Politsei pidas sündmuskohal kinni 33-aastase Andrei, kes sai kahtlustuses ähvardamises ja kehalises väärkohtlemises.

Andrei asjade hulgast leiti registreeritud püstol Astra. Mees joobes ei olnud.

Konflikti põhjuste kohta ei saanud prokuratuur praegu infot anda.

Karistusseadustiku kohaselt karistatakse tapmisega, tervisekahjustuse tekitamisega või olulises ulatuses vara rikkumise või hävitamisega ähvardamise eest, kui on olnud alust karta ähvarduse täideviimist, rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Teise inimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles